TOP3 verslo pietūs Kaune – „Marsas Mieste“, „Momo Grill“ ir „Donelaičio“ (apžvalga) – Kas vyksta Kaune


Vietų, kur būtų galima pavalgyti pietų metu mieste tikrai netrūksta. Tačiau kartu su įvairove ateina ir tam tikra našta. Kai kurie mūsų, pasimetę tarp pasirinkimų, susiformuoja įprotį visuomet pietauti toje pačioje vietoje. Kiti – vis eksperimentuoja, neretai rizikuodami nusivilti.

Dėl šios priežasties nusprendėme pasivaikščioti po Kauną pietų metu ir atrinkti keletą vietų, į kurias norėsis grįžti dar ne kartą. Ir ne vien iš įpročio.

„Marsas Mieste“ – skirtingų pasaulio virtuvių džiazas

Pietų patiekalai:

Restorane pietų meniu sudaro dvi sriubos ir keturios pagrindinių patiekalų pozicijos, pats meniu keičiamas tik tris kartus per savaitę. Tokiu būdu lankytojams paliekama galimybė dvi dienas iš eilės rinktis iš tų pačių patiekalų, ir išragauti visus akį patraukusius skonius. Pasirinkimų spektras – itin įvairus: nuo grilio ar Azijos įkvėptų patiekalų, tokių kaip wok ar bowls, iki tradicinių lietuviškų ar vegetariškų pasirinkimų.

Šefas ir filosofija:

Nors šefas lieka virtuvėje, išskirtinė restorano atmosfera – tikrai jaučiama. Restorane nėra tos vienintelės virtuvės, iš kurios būtų semiamasi įkvėpimo. Priešingai, jaučiamas tikras gastronominių kultūrų mišinys. Taip pietaujantiems suteikiama tarsi dviguba patirtis: skoniai kaip ir pažįstami, tačiau kartu – pateikiami visai naujai. Pavyzdžiui, meniu greitai bus galima rasti azijietiškų balandėlių, korėjietiškų burgerių ar net salotų su japoniškomis kriaušėmis. Kartu, visada bus ir klasikinių pasirinkimų, tokių kaip bulviniai blynai ar šaltibarščiai. Ragaujant keliaujama ne tik po pasaulio virtuves, bet, kartais, ir iki pat Marso.

„Marsas Mieste“ / Organizatorių nuotr.
„Marsas Mieste“ / Organizatorių nuotr.

Lankytojai:

Atsiliepimuose klientai vertina kokybę, aplinką ir aptarnavimą. Daug akcentuojama įdomiai subalansuoti ingredientai. Paties restorano komanda įvardija, kad dažnai tie patys lankytojai užsuka ne tik pietų, bet sugrįžta ir vėlyviesiems pusryčiams ar vakarienei.

Stiprybės:

Restoranas išsiskiria savo unikaliu interjeru ir kūrybingais skonių deriniais, taip sukuriant neįprastą pietų patirtį – tiek akims, tiek skonio receptoriams. Viena pagrindinių vietos stiprybių – nuosekliai dirbanti patyrusi komanda, užtikrinanti kokybišką ir visapusišką klientų aptarnavimą. Restorane akcentuojamas natūralumas ir aukštos kokybės produktai, taip užtikrinant ne tik patiekalų skonį, bet ir maistingumą.

Vieta:

„Marsas mieste“ įsikūręs vienoje jaukiausių Senamiesčio vietų – Pilies ir M. Valančiaus gatvių sankirtoje, adresu Pilies g. 1.

„Momo Grill“ – grilio meistrystė visiems mitybos įpročiams

„Momo Grill“ / Organizatorių nuotr.

Pietų patiekalai:

Pietų metu siūlomos dvi skirtingos sriubos, šviežiai išvirtos tos pačios dienos rytą. Viena jų būna mėsiška arba žuvienė, o kita – vegetarams bei veganams tinkama alternatyva. Taip pat dienos pietų meniu kasdien pagal savo mitybos įpročius galima rinktis nuo triušienos blauzdelių ar jautienos medialionų iki šedevru tapusių, grilyje keptų batatų su pistacijomis. Visuomet pietų metu restorane galima rasti tris-keturias pagrindinių patiekalų opcijas, kurios patenkins visų gurmanų skonį. Verta paminėti, jog „Momo Grill“ garsėja kasdien šviežiai gaminamomis naminėmis dešrelėmis. Jas svečiai verslo pietų meniu gali rasti kasdien.

Šefas ir filosofija:

„Momo Grill“ restorano Kaune šefas yra Edgaras Karieta. Jis vadovaujasi „minimal waste“ (liet. „minimalus atliekų kiekis“) principu ir gamyba iš kuo natūralesnių produktų. Šefas akcentuoja kūrybiškumo svarbą ir siekia, jog net ir populiariausieji patiekalai pernelyg dažnai nesikartotų. Jo žodžiais tariant, svečiai turi pasiilgtų šaltos rūgštynių sriubos ar upėtakio dienos pietums. Virtuvės šefas pripažįsta, kad išbandyti naujus receptus yra svarbu ir įdomu visai virtuvės komandai. „Naujovės ir pokyčiai mus motyvuoja. Kita vertus, išlaikyti aukštą kokybės standartą yra didelė mūsų atsakomybė“, – sako Kauno restorano šefas.

„Momo Grill“ / Organizatorių nuotr.
„Momo Grill“ / Organizatorių nuotr.

Lankytojai:

Galima teigti, jog lankytojus vienija aistra aukštos kokybės grilio patiekalams. Nors pagrindiniu akcentu yra meilė mėsai, tačiau restoranas vertinamas ir dėl vegetariškų bei veganiškų pietų alternatyvų.

Stiprybės:

Vienas įdomesnių restorano išskirtinumų – atvira virtuvė, svečiams suteikianti galimybę stebėti šefo komandos darbą. Pagrindinis akcentas – anglimis kūrenamas grilis, kuris padeda išgauti ypatingus skonius įvairiuose patiekaluose: nuo žuvies ir mėsos iki daržovių ar net vaisių. Restoranas išsiskiria lankstumu, atidumu klientų poreikiams, aukštos kokybės maistu ir išskirtiniu interjeru.

Vieta:

„Momo Grill“ įsikūręs Karaliaus Mindaugo prospekte 18A, greta Nemuno salos, visai netoli Kauno traukos centru tapusios Mokslo salos.

„Donelaičio“ – nevaržanti aplinka mėgautis šefo kūryba

„Donelaičio“ / Organizatorių nuotr.

Pietų patiekalai:

Labai skirtingi ir įvairūs – nuo burgerio ar bulvių plokštainio iki oto filė ar anties krūtinėlės. Restorano komanda pasakoja, jog siekia atliepti natūralius klientų poreikius ir varijuoti nuo jaukaus, komfortiško ir visiems puikiai pažįstamo maisto iki kūrybiškai pateiktų, restorano virtuvėje sukurtų receptų. Pietų meniu sudaro sriuba ir trys pagrindiniai patiekalai. Nuolatinių klientų susidomėjimą išlaikyti padeda šefo kūrybiškumas – net ir iš puikiai pažįstamų ingredientų kuriami garnyrai čia pateikiami kiek kitaip. Pavyzdžiui, iš petražolių šaknų pagaminant išraiškingą kremą, puikiai papildantį tą dieną pietums siūlomą paukštienos patiekalą.

Šefas ir filosofija:

Restorano šefas Nikita Konev akcentuoja kūrybiškumą, įvairumą ir nenutrūkstamą kokybę. Pastovumas atsispindi ir nuolatiniame restorano meniu. Nors naujovės jį vis papildo, signature (liet. firminiai) patiekalai, tokie kaip jaučio žandai, burgeriai ar „fish&chips“, iš jo niekuomet nedingsta.

„Donelaičio“ / Organizatorių nuotr.
„Donelaičio“ / Organizatorių nuotr.

Lankytojai:

Atsiliepimuose klientai vertina maisto kokybę ir galimybę rinktis iš skirtingų tipų patiekalų, atliepiančių skirtingus norus bei poreikius. Akcentuojama ir aplinka – laisva ir jauki atmosfera mėgautis aukštos kokybės maistu.

Stiprybės:

Pietų meniu įvairumas, šefo kūrybiškumas ir nevaržanti aplinka – tai trys pagrindinės priežastys, kodėl lankytojų šiai ne itin praeinamai vietai niekuomet netrūksta. Verta paminėti ir stilingą interjerą bei betarpišką, bet kartu tikslų, greitą ir profesionalų aptarnavimą. Tai vieta, kuri gali puikiai tikti tiek pietums, tiek šeimos vakarienei, tiek ir ypatingoms progoms paminėti.

Vieta:

Restoranas įsikūręs greta Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelio, adresu K. Donelaičio g. 66.

Skanaus! Tikimės, jog rekomendacijos bus naudingos atrandant kokybiškas gastronomines patirtis mieste.



Source link

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -